Vánoční cukroví z kaše Sinlac

Vánoční cukroví vytvořené ze speciální kaše Sinlac (pro děti od ukončeného 8. měsíce). Cukroví je bezlepkové a bezlaktózové.
Perníčky
Co budete potřebovat:
- 150 g rýžové mouky
- 100 g Sinlac
- 250 g rozpuštěného medu
- 1 žloutek
- větší špetka soli
- 1 lžíce kakaa
- na špičku lžičky jedlá soda
- lžíce perníkového koření
Postup: Nejdříve smícháme suché ingredience, poté přidáme mokré a vše pořádně promícháme. Těsto dáme na noc do lednice, aby si odpočalo. Druhý den těsto rozválíme na 3-4 mm a můžeme vykrajovat. Vykrojené těsto potřeme zbylým bílkem smíchaným s 1 vajíčkem. V troubě na horkovzduch na 170°C necháme, dokud lehce nevyběhnou a lehce nezezlátnou. Počkáme, až perníčky vychladnou a můžeme se pustit do zdobení.
Kokosové hvězdičky
Co budete potřebovat:
- 100 g kokosu
- 50 g Sinlac
- 35 g moučkového cukru
- 2 vejce
Postup: Všechny ingredience smícháme, pořádně zamícháme a dáme přes noc do lednice. Další den těsto rozválíme na pomoučněném válu bezlepkovou moukou na cca 5 mm vysoké těsto a vykrajujeme. Hvězdičky pečeme v troubě na horkovzduch na 170°C do lehkého zezlátnutí. Po vychladnutí můžete nazdobit. Tip: Hvězdičky můžete spojit marmeládou nebo čokoládou.