Přejít k hlavnímu obsahu

Jednoduché recepty 1–2 roky

Jednoduché recepty Nestlé Baby

S našimi recepty zvládne příkrmy každá maminka a nemusí to být ani žádná zkušená kuchařka.

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Ingredience: květák, voda, 2 lžičky polohrubé mouky, 1 šálek mléka. Postup: Uvaříme nadrobno nakrájený květák, přilijeme mléko a vaříme. Zaprášíme moukou.

ZELENINOVÁ KAŠE

Ingredience: brambory, mrkev, drůbeží maso, pomerančová šťáva. Postup: Mrkev nakrájíme na malé kousky a společně s masem podusíme. Přidáme uvařený brambor a rozmixujeme na kaši. Zředíme pomerančovou šťávou.

Boloňské špagety

Pokud vaše dítě miluje těstoviny, určitě se Vám bude občas hodit rychlý a hlavně již hotový oběd ve formě celozrnných špaget s masem a omáčkou z BIO surovin. Suroviny pocházejí z ekologického zemědělství a splňující přísné normy Baby bio kvality. Hotové příkrmy Vám často mohou usnadnit cestování nebo dny, kdy si potřebujete trochu vydechnout. Další zajímavé příchutě nalezente zde.

JABLEČNÁ SVAČINKA

Ingredience: 1 kapsička NaturNes BIO hruška-jablko – banán, 4 piškoty, lžička bílého jogurtu. Postup: Nastrouháme piškoty a přidáme ovocné pyré z kapsičky a lžičku bílého jogurtu. Vše dobře smícháme.

KŘEHKÉ OPLATKY

Ingredience: 200g pšeničné mouky, 125g oleje, 50g Nestlé Sinlac, 2 lžíce pyré NaturNes BIO 4 ovoce. Postup: Smísíme mouku a Nestlé Sinlac, zapracujeme olej, přidáme pyré. Bez přidání tekutiny zpracujeme v hladké těsto, půl hodiny necháme odležet v chladničce. Poté vyválíme na válu posypaném moukou a podle libosti vytvoříme z těsta obdélníčky nebo jiné tvary. Každý kus propíchneme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut, dokud se oplatky nepropečou a nezezlátnou. Recepty

BANÁNOVÉ HALUŠKY

Ingredience: 3 lžičky rozmačkaného banánu, 5 lžiček kojenecké vody, 2 vrchovaté lžíce Nestlé Sinlac, 2 lžičky Nestlé mléčná Moje první kaše, 2 lžičky Solamylu. Postup: Nestlé Sinlac smícháme s vodou, přidáme ostatní ingredience a opatrně promícháme. V malém hrnci uvaříme vodu. Malé halušky vytvoříme vléváním tenkého pramene hmoty do vařící vody. Občas zamícháme, aby se halušky neslepily. Vaříme 1-2 minuty, vylijeme na sítko a necháme odkapat.

OMÁČKA ZE SUŠENÉHO OVOCE

Ingredience: 25g Nestlé Sinlac, 50ml vody, 3 křížaly Postup: Sušené ovoce namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Poté rozmixujeme s 20ml vody, ve které bylo ovoce namočené. Prášek Sinlac a vodu rozmísíme bez hrudek, smícháme sinlacové pyré a ovocný mix, podle potřeby dochutíme jablečnou nebo hruškovou šťávou. Podáváme s ovocem nebo ovocným pyré.

JAHODOVÉ PŘEKVAPENÍ

Ingredience: 50ml kojenecké vody, 1 plochá lžíce Nestlé Sinlac, 4 ploché lžíce nemléčné Nestlé nemléčná krupička rýžová, 2 ploché lžíce Solamylu, 1ml olivového oleje, 5 jahod (je možné použít i jiné ovoce). Postup: Smícháme Nestlé Sinlac s vodou, přidáme ostatní suroviny kromě jahod a připravíme těsto. Z něj vytvoříme placky, na každou položíme kousek jahody a zabalíme jako knedlíček. Vhodíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Recepty

RYBÍ FAŠÍRKY

Ingredience: 2 lžičky vody, 1 lžíce Nestlé SInlac, 3 vrchovaté lžíce vařeného rybího masa bez kostí. Postup: Rozmícháme Nestlé Sinlac ve vodě, přidáme do masa a uhněteme. Ze vzniklé hmoty utvoříme malé rybí prsty. Můžeme je ještě obalit v Nestlé mléčná Moje první kaše a opéct dozlatova na pánvi nebo v troubě.